Одобриха Базисен модел на комплексно административно обслужване | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Одобриха Базисен модел на комплексно административно обслужване

Одобриха Базисен модел на комплексно административно обслужване

Предвижда административните услуги, освен на гише и по електронен път, да се заявяват и по пощата

Министерски съвет одобри Базисен модел на комплексно административно обслужване, целящ да улесни начина, по който гражданите и бизнеса получават административни услуги. Основният момент, предвиждан с модела, е да не се налага вече да бъде подавана информация в администрацията, която е налична в някое от звената й.

Информацията или доказателствата ще се считат за налични независимо от това дали са били подадени в електронна форма или на хартиен носител.

Друга промяна, която ще улесни гражданите и бизнеса, е предвидената възможност  административните услуги да се заявяват освен на гише и по електронен път, и по пощата. Предвидена е и възможност за различни комбинации за заявяване на услуга и съответно за получаване на готовите документи.  Например – заявяване по електронен път и получаване на необходимия документ на гише.

Основната цел на базисния модел е да се надгради принципът за обслужване на „едно гише“.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top