Новият Правилник за прилагане на ЗДДС е вече факт | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Новият Правилник за прилагане на ЗДДС е вече факт

Новият Правилник за прилагане на ЗДДС е вече факт

Основните промени са свързани с корекциите на данъка и документирането

Макар и с правителство в оставка успяхме да се сдобием с коригиран Правилник за прилагане на ЗДДС. Нормативният акт стана факт благодарение на извънредния 20-ти брой на Държавен вестник, а разпоредбите му се опитват да внесат малко яснота в данъчните промени, влезли в сила от началото на годината.

Основните промени в Правилника са свързани с корекциите на данъка и най-вече  на данъка, за който не е упражнено право на приспадане и на ползван данъчен кредит в други случаи. Другата голяма група изменения се отнасят към документирането. Правилникът дава разяснения за документирането в случаите на доставка с място на изпълнение на територията на друга държава-членка, както и при самофактурирането. Допълнителни уточнения са направени и по отношение на гарантирането на „автентичност на произхода“, приемането на електронни фактури и случаите, в които може да се издаде сборна фактура.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 
Таг новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top