МС прие датите на религиозните празници, различни от православните | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

МС прие датите на религиозните празници, различни от православните

МС прие датите на религиозните празници, различни от православните

През следващата година католическият Великден е с месец по-рано

През миналата седмица Министерски съвет утвърди датите на религиозните празници за различните от православието вероизповедания. Според решението празниците на Католическата църква у нас са: 1 април – вторият ден от Великден, 29 юни – „Св. Апостоли Петър и Павел“, 1 ноември – „Вси Светии“, и 8 декември – Непорочното зачатие на Света Богородица.

Големите празници за мюсюлманското вероизповедание ще бъдат съответно на 7, 8 и 9 август – Рамазан байрам, и на 14, 15 и 16 октомври – Курбан байрам.

За религиозната общност на евреите празниците са на 26 март – Песах, 5 септември – Рош Ашана, 14 септември – Йом Кипур, и Сукот – на 19 септември.

Според Кодекса на труда и Закона за държавния служител, служителите и работниците от тези вероизповедания могат да ползват по свой избор част от платения си годишен или неплатен отпуск за тези дати.

В решението са утвърдени още религиозните празници за последователите на: Арменската апостолическа православна църква, обществото „Бяло братство“, Църквите на адвентистите от Седмия ден, Бахайската общност, Обществото за Кришна съзнание, Диамантен път на будизма и Будистката общност.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top