Готвят промени в Закона за държавната собственост | РААБЕ Експерт

Готвят промени в Закона за държавната собственост

Готвят промени в Закона за държавната собственост
10
2014

Целта е по-бързо изграждане на значими обекти

Правителството е подготвило промени в Закона за държавната собственост. Основната им цел е да се улесни изграждането на национални и на обекти от първостепенно значение. Предложените промени ще имат своето отражение и в Закона за обществената собственост.

Промените целят да се постигне и баланс между защитата на частната собственост и постигането на обществените интереси. Мнение по тях може да бъде давано от заинтересованите страни до 31 октомври включително, така че ако имате коментар, имате още малко време.

Едно от новите предложения е предварителното изпълнение на акта за отчуждаване да не може да бъде отменено или спряно, само ако инвеститорът на национален обект е превел предварително допълнителна сума, равняваща се на обезщетението по сметката на областния управител. Тази сума ще послужи като гаранция, ако съд увеличи размера на обезщетението или определи пропуснати ползи от имота.

Друго предложение включва да бъде предвидено обезщетение за възстановяване на имота или за вреди по него, ако той е бил взет от инвеститора, но отчуждаването му не се осъществи или се отмени.

Сподели тази статия: 
Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top