Електронни трудови досиета | РААБЕ Експерт

Уважаеми клиенти, Във връзка с въведеното в България извънредно положение поради пандемията от COVID-19, Ви уведомяваме, че въвеждаме дистанционен режим на работа за всички служители на РААБЕ България ЕООД. Нашият офис ще е затворен, но продължаваме да обслужваме Вашите поръчки и да доставяме издания.
За връзка с отдел “Oбслужване на клиенти”можете да ни намерите на: тел.: 0893 444 310 / 0879 545 426 / 0896 669 914; имейл: service@raabebg.com
За връзка с отдел „Семинари в област Образование” можете да ни намерите на: тел.: 02 974 17 81 / 0879 545 417; имейл: academy@raabebg.com

Електронни трудови досиета

Електронни трудови досиета
12
2016

Какви са новите възможности от Кодекса на труда

Електронните трудови досиета ще бъдат уредени в чл. 128б от КТ, съгласно приетите от парламента на първо четене промени. Видът и съхранението на документите ще бъде уреден от Министерски съвет.

За реализирането на идеята трябва да организирате правилно и Вашата:

  • Система за управление на сигурността на информацията.

и

  • Защитата на личните данни.

Какво още е залегнало в приетите на първо четене промени на КТ?

  • Отработването е на път да отиде в историята. Според новите текстове, когато официални празници се падат събота и/или неделя, то първият или първите два дни след тях ще са неприсъствени. Изключение от това правило е Великден.
  • Създава се изцяло нов член за Командироване на работници и служители в рамките на предоставяне на услуги.
  • Трудови спорове между работниците и служителите, който са или са били командировани или изпратени на територията на Република България, включително и от подизпълнители ща бъдат уредени в КТ.
  • Изпълнителната  агенция „Главна инспекция по труда“ изпраща чрез Информационната система на вътрешния пазар искания за събиране на вземания по наложени имуществени санкции и глоби за нарушения по трудовото законодателство относно командироването и изпращането на работници и служители.
  • И др.
Сподели тази статия: 
Може да намерите повече информация по темата в изданието: 

От назначаването до уволнението - трудово право за работодатели + CD

От назначаването до уволнението - трудово право за работодатели

Процедури и готови бланки по назначаване, уволнение, дисциплинарни наказания, работно време, отпуски, командироване, здравословни и безопасни условия на труд+ Новият ред за обработване на лични данни при трудови правоотношенияПрочети още

Цена:115,20 лв

Бърза ПОРЪЧКА

Категория новини: 

Бърза ПОРЪЧКА

Go to top